2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Grietinėlė


Kiekvienoje valstybėje mes galėtume rasti būrį įvairiausio kvailumo lygio "žvaigždžių". Ne išskirtis ir Lietuva, deja, tačiau šita rakštis yra įlindusi ir į mūsų valstybės sėdmenis. Turim tikrai nemažą kiekį dirbtinių žmonių, kurių kvailumą sunku ir beišmatuoti. Jų veikla ir pasisakymai dažnai sukelia gastroezofaginį refliuksą (tiesiai šviesiai sakant, atkyla rūgštis). Kita vertus, jie turi teisę daryti ką tik nori, jei tai nepažeidžia įstatymų. Vis dėlto, manau, kad šios " rūgščios grietinėlės" egzistavimas yra absurdo šiknos absurdas.
Televizija, geltonoji spauda ir kitas šūdas pasaulyje užima per daug vietos. Žymiai per daug. Daugeliui žmonių visiškai neįdomu, kas kur gulėjo, su kuo dulkinosi, su kuo mušėsi, kieno papus atidengė ar kas gavo spyrį į tarpukojį. Iš tokių sušiktų dalykų yra lipdomi puodai - žinios. Jie kvepia šūdais, nesuprantu kaip žmogus tai gali skaityti, tikiuosi bent nepermano ką perskaitė, nes dar ir į visišką debilą gali pavirsti. Taigi, dirbtiniai žmonės gyvenantys savo susikurtam lizde, visuomenėje skleidžia nuodus bei bukina smegenis ir sielas. Baisu. Reikia kažko imtis, tačiau jų nuodai labai stiprūs bei paveikūs. Visiškas šūdas.
Viena iš priežasčių, kuri galėtų sustabdyti šitų "molinių puodynių" gyvavimą, visų žmonių abejingumas jų skleidžiamiems nuodams, į juos reikia nekreipti dėmesio, o jei pradės per prievartą brukti - juos apvemti. Reikia skatinti jaunimą domėtis tikru, o ne dirbtinu gyvenimu, kuris yra lyg šlapimas sriuboje. Kuo daugiau jų naujienos eskaluojamos, tuo daugiau šlapimo sumaišoma.
Šių "nuodingųjų gebenių" egzistavimas yra iš dalies paremtas kapitalizmu. Šio prigimtis skatina žmones tapti debilais, klausyti keletos technokratų paistalų apie geresnį gyvenimą, dirbti ir domėtis šių "žvaigždžių" nuklydimais ir supistom naujienom, krauti jiems pinigus. Jie lyg uodai, čiulpiantys visuomenės kraują. Šių nuodų mes turime, kuo greičiau atsikratyti, nes gali būti per vėlu. Jų naujienos užtemdys tikrąsias problemas, o tai ir yra vienas iš kapitalizmo tikslų. Žmonės turi tapti visiškais kvailiais, turi nebepajėgti suprasti, kas yra teisinga ir gera bei turi paskęsti kitų žarnuose ir šūduose. Skaudi realybė.
Tik sutriuškinę šiuos "uodus", gražiais ar nelabai estetiškais ir humaniškais būdais, mes galėsime imtis tolesnio gyvenimo gryninimo, kuris galės praskaidrinti mūsų, nuodais užterštus, protus.

P.S šio straipsnio atsiradimą sąlygojo, debiliškas J. Statkevičiaus pasisakymas, kuriuo jis prilygino savo "Snore" turėtų santaupų trumpalaikį suspendavimą ( jos jam bus grąžintos) su tremtimi į Sibirą. Gaila, kad toks siaurakaktis mėtosi tokiais pasisakymais.

2 komentarai:

  1. Man labiausiai patiko "...absurdo šiknos absurdas." :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rašymo stilius primena Parulskį ir Bukovskį, šiaip, šaunuolis Lukai, taikliai labai ;)
    P.S. "absurdo šiknos absurdas" galėtų pretenduot į metų geriausios frazės gretas ;D

    AtsakytiPanaikinti