2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Siena


Laikas bėga, pasaulis kinta, didžioji dalis žmonių degraduoja, kita šiaip ne taip išgyvena, trečia - greta jaučia mirties alsavimą, o dalis vaidindami intelektualus "stengiasi" nustebinti publiką ir "įpūsti" meno gūsį į mūsų smegeninę. Taigi.

Gyvename postmodernizmo laikais, kuomet daugmaž visi žmonės turi susidarę nuomonę apie vieną ar kitą dalyką (Coffee Inn. karta). Kuriasi naujos subkultūros, dabar, ypač, paplitusi "hipsterių", kuri yra pasiskolinusi dauguma savo bruožų iš senesnių subkultūrų.
http://www.youtube.com/watch?v=jbTI7eWaQbk
Valdžia su savo idiotiškais įstatymais badanti žmonių užpakalius, ir dar gamtosauginės ir visos kitos -inės problemos nuo kurių sopsta galva. Bent gerai tai, kad mažiau žmonių gyvena "sklepuose" ar "tranšėjose" nei prieš 50-70 metų. Taigi.

Visais laikais (nuo Didžiojo Tvano) žmogaus dvasinis ramstis dažniausiai buvo menas (na aišku ir religija), tačiau šiais laikais sunkiai berasi, kažką orginalaus, savito. Senieji menininkai (labai maža dalis jaunesnių) kurdami vis dar stengiasi meną įgaubti į subtilumo, paveikumo rūbą, jiems nebūtina apsirengti languotom kelnėm, užsimaukšlinti beretę, gerti kavą Coffee Inn. ir rūkyti cigaretę, kad apibrėžtų save menininko rėme. Kai jie išmirs, šiuolaikiniai "meno atstovai" užims jų vietas ir dėl to aš bijau. Šiuolaikinis menininkas inspiruotas postmoderno kuria, ir ateitį toliau kurs visokį šūdą, kurį jo galva supras kaip nuostabų dalyką. Šūdas yra nuostabu. Eureka. Taigi.

Kam kurti šūdą, kurį įprasmini kaip meno kūrinį, jei gali sau tyliai skaityti, žiūrėti ar klausyti kūrinius, kurie kelia egzistencinius, etinius ir kitus klausimus ir į kuriuos dažniausiai nėra atsakymo. Kam kartotis? Jei gali nekurti nekurk, nebent turi labai įdomių idėjų, kurios tikrai nebuvo akcentuotos ir t.t Šiais laikais sunku būti menininku, nes yra tiek daug meno kūrinių, kurie kalba apie tiek daug dalykų, jog sunku išgvildenti kažką naujo. Taigi. Ar menas pasiekė zenitą? Ar dar yra kur pasireikšti?

Šiuolaikiniam menininkui - svarbu ne sukurti kažką vertingo, tačiau tiesiog kurti, nesvarbu, kad dažniausiai tai yra mėšlas. http://iq.lt/iq-life/kultura/bananai-ir-dviraciai-siuolaikinio-meno-mugeje/

Nežinau ar mano silpnas protas nėra pajėgus suprasti šiuolaikinio meno, ar tai šis yra mėšlo krūva. Taigi baigiant - linksma gaida.
http://www.youtube.com/watch?v=bGLa7YCpoDE

1 komentaras:

  1. Is esmes tiesa parasei. Dauguma (ne visi) siuolaikiniu menininku spraudziasi i kazkokius sumautus remus, ir visiskai nesupranta nei savo kurybos, nei ka savo kuryba nori pasakyti. Cia tas pats, kaip vaikomasi pinigu ir didesnes reputacijos, nei ypatingo noro sukurti kazka tokio, jog ateities kartos tuo zavetusi.

    AtsakytiPanaikinti