2011 m. gruodžio 6 d., antradienis

Porinkiminiai įvykiai Rusijoje įgauna pagreitį!

Tęsiam Rusijos temą. Jau vakar užsienio, bei Lietuvos naujienų portalai mirgėjo nuo straipsnių apie taip, kaip Maskvoje suiminėjami piketuotojai nepatenkinti įvykusių Dūmos rinkimų rezultatais, bei teigiantis, kad be korupcijos jose nebuvo apseita. Vis tik, piketai parodė, kad Rusijos piliečiai nėra laimingi gyvendami po V.Putino kontrole. Deja nė nepagalvojau, kad gali įvykti kažkas panašaus, į tai, kas vėl okupavo didžiųjų naujienų portalų bei laikraščių pirmuosius puslapius. Rusijos valdžia į Maskvą pasiuntė pilnus "grūzavykus" karių!

Tai dar kartą parodo Rusijos valdžios politinį neįgalumą bei per ilgus istorinius vyksmus susiformavusią ir niekaip neišgyvendinamą jėgos demonstravimu paremtą politiką. Pažvelgim į tai kiek iš filosofinės pusės. Kokie asmenys ar jų grupės dažniausiai naudoja smurtą? O gi, tos kurios nesijaučia tvirtai, tos kurios bijo dėl savo pozicijų, kurios bet kokia kaina nori išsaugoti savo autoritetą arba tiesiog supranta, kad yra neteisios, bet bando išsaugoti savo įtaką jėgos demonstravimu, taip įvarydami baimę, bet ne pagarbą!

Būtent taip, mano manymu, elgiasi ir Rusijos valdžia, kuri supranta, kad jų valdžios Olimpas pradeda drebėti. Ponas V. Putinas bando demonstruoti šaltą būdą ir viską bando pateisinti bei parodyti, jog išties nieko čia įdomaus nevyksta. Bet kam tada karinės pajėgos kviečiamos į Maskvą? Akivaizdu, kad V.Putinas nerimauja ir nori, kuo greičiau užtildyti priešiškai nusiteikusius Rusijos piliečius. Ar jam pavyks tai pasiekti ir gražinti Rusijai status quo? Ar vis tik Rusijos piliečių nepasitenkinimas vis augs ir apims kitus Rusijos regionus? 

Asmeniškai manyčiau, kad reikšmingesnės įtakos, dabartiniai Rusijos valdžiai, piketuotojai nepadarys. Tačiau kartais ir smulkūs, atrodytų nereikšmingi įvykiai, pažvelgus iš laiko perpektyvos pasirodo buvę lemtingi.

P.s. būtų malonu išgirst ir blogo lankytojų nuomones komentaruose šia tema.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą