2012 m. sausio 24 d., antradienis

Kiek ilgai dar tyčiosimes iš savęs?

Kurį laiką blogas buvo kiek apleistas, nes kaip ir daugelis studentų, taip ir šio blogo autoriai didžiąją dalį laiko skyrė sesijai. Bet dabar ir vėl grįžtame į internetinę erdvę.

Taigi, Lietuvos informaciniai kanalai jau kurį laiką netyla nuo žinių jog į artėjančius seimo rinkimus veržiasi Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė, burleskos šokėja Eglija Vaitkevičė bei save seksperte tituoluojanti, bet greičiausiai tiesiog psichologinių problemų turinti, Milda Bartašiūnaitė. Kai šios žinios mane pasiekė pirmą kartą pernelyg nenustebau, tik norėjosi riebiai nusikeit ir pasakyti, kada gi pagaliau bus baigta tyčiotis iš rinkimų ir politikos.

Kelinti rinkimai iš eilės kai vis į seimą patenka neaiškaus plauko veikėjai ir jų grupės (Darbo partija, Tautos prisikėlimo ir t.t.), kurios paskui tik dar labiau sujaukia ir taip netobulą seimo ar vyriausybės veiklą. Kuo toliau tuo labiau seimas virsta komplesuotų, infantilių, dėmėsio trokštančių asmenų susiburimu, o ne rimtų, išsilavinusių ir suprantančių ką daro personų vieta. Parlamentas virsta ne be aukšto lygio ir moralės vieta, o eilinę, seną, prikšnerštą aludę primenančią rietenų vieta. 

Tačiau kas dėl to kaltas? Tie žmonės kurie eina į seimą ir trokšta savo labai ribotai gabumais prisidėti prie valstybės valdymo? Deja ne! Gyvename demokratiniais rinkimais paremtoje valstybėje, kurioje parlamentą renka žmonės, tad didžiausia atsakomybė krenta ant mūsų, eilinių piliečių, pečių. neveltui sakoma: "kokia tauta, toks ir parlamentas". Išrenkame, o paskui dejuojame, kaip mus blogai, kaip mus išnaudoja ir panašiai. Taigi, prieš balsuojant vertėtų gerai apmąstyti, susipažinti su partijų programomis, kandidatų biografijomis ir propaguojamomis idėjomis ir tik tada užtikrintai pažymėti biuletenyje kryžiuką ir mesti jį į balsadėžę.O ne nueiti ir pasitelkus į pagalbą skaičiuotę ar kaip liaudyje sakoma "ant prikolo" ką papeckelioti ir debilo žvilgsniu ramiai sau eiti namo, grįžus vėl įsijungti televizorių ir geriant alų koneveikti, kokia gi bloga ta mūsų valdžia! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą