2011 m. gruodžio 19 d., pirmadienis

Mirė Dievas


Mirė vienas iš mohikanų - Kim Jong - ilas. Šis Š. Korėjos diktatorius šalį valdė nuo 1994 metų. Vos "jausmus" tramdanti diktorė, mažų ir didelių ašaros ir neurotiški priepuoliai bei kiti teatriniai pasirodymai dar ilgai sklandys šios valstybės padangėje. Šio politinio šulo mirtis yra tikra tragedija šios inkubatorinės valstybės žmonėms (tikiuosi savižudybių skaičius ten neišaugs). Šiuo metu Š. Korėja yra apimta masinės gedulo psichozės. Žinoma, kur nebus, kai idealogija taip giliai įsišaknijus į žmones, kurie parduotų paskutines kelnes, kad išvystų Kim Jong'ą gyvą, o kiti ir tėvą, kad pamatytų Kim Ir Seną.
Dabar telieka laukti ką parodys naujasis diktatorius. Ar vis dėlto, sugebės išmaitinti liaudį ar ir toliau tęs tėvo militaristinę politiką, plės prabangių automobilių parką ir iš savo rezidencijos stebės merdinčią liaudį?
Tie, kurie tikisi kokio nors staigaus pokyčio, manau, turėtų smarkiai nusivilti, nes nei išorinė intervencija, nei kažkokie vidiniai neramumai nėra galimi. Tikiuosi, kad naujas Š. Korėjos diktatorius nebus žiaurus savo piliečiams, plėtos dialogą su tarptautine bendruomene bei nemauks "Hennessy" konjako.

1 komentaras:

  1. Girdėjau, kad per metus į Š. Korėją importuojama Hennessio už 700 000 $

    AtsakytiPanaikinti